The Last Kiss

The Last Kiss

It’s been a long time that I didn’t spend my time with my best friend together,..

That day, we spend the night by watched a romantic commedy titled “The Last Kiss”…

Such an ordinary guy which named Michael, who is going to be married with a girl named Jenna…

He is going on 30, have a great job, a beautiful and fantastic girlfriend. His life was perfect until he met Kim, a 20-something awesome girl who took him to a roller coaster life.

He played with Kim for a “skip” from his “so-ordinary-life” and got busted on the first trial. Yes, he got busted and ruined everything he had…

So far, this movie opened my eyes, show me a new perspective that:

1. For guys, marriage is a jail

2. For guys, being married is such a trap!

3. For girls, watch out of the bad guys out there…😀

Well, karena ni pelem barat, maka ini adalah analisa for westerns only, for us, easterns.. gak jauh beda… hehehhe

Makna film the last kiss:

well, ada sebuah scene dimana bokapnya si Jenna ngedamprat Michael dengan kata-kata kalem…
“What U said to your spouse is mean nothing to her!
But what U DO TO HER is what she understand!”

Dengan kata lain,
kita bisa aja menghujani pasangan kita dengan kata-kata “I love You” setiap detik,
tapi yang dipahami sama dia, hanya APA YANG KITA PERBUAT terhadapnya…

bisa aja kita bilang, aku selalu sayang kamu, selamanya… sebanyak apapun dia mau,
tapi pada waktu yang bersamaan, we cheat on her/ him…

maka dimana arti kata-katanya?

Trus, waktu si Kim(selingkuhan) bilang sama Michael:
“If you love her, so why does you are with me now? it means that there’s something missing in your relationship”

yeah, kadang waktu kita sama pasangan, kita suka berusaha ngebohongin hati sendiri
kalo ada sesuatu hal yang gak beres…
kita anggap semuanya sepele kaleee… dan kita gak bicarakan sama sekali
sampai pada suatu titik kita ngerasa “this is just not right” dan kita mulai cari pembelaan diri
dan “pelampiasan” lain kepada co or ce lain…

satu dua kali, kita ngerasa nggak beres dan kita pendem, that’s OK,
tapi kalo dah berkali-kali…pak, bu… wake up and see… kalo di antara kalian berdua
ada sesuatu yang harus dibenahi…
mungkin kita terlalu takut keluar dari comfort zone waktu dia selalu ada di sisi kita
mungkin kita juga terlalu takut kehilangan dia kalo kita “bongkar” semua sama dia
tapi hey, she/ he is your spouse and he/ she has the right to know what you feel…
daripada jadi bom waktu yang akan meledak pada saat yang “Nggak banget!” well, saat lo
dah mo ngucapin ijab kabul misalnya? dan tiba-tiba aja lu ngerasa asing sama pasangan lo sendiri
dan bertanya dalam hati… “Ngapain gue disini?” …

ya, just wanna ring the warning bell in your head, guys… and girls, of course…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s